8 maj 2022
10:15

Hulåns IF

Referat: Sundborns GoIF - Hulåns IF

Under förmiddagen tog herrlaget emot nykomlingskollegan Hulåns IF ”hemma” på Maservallens konstgräs i Borlänge i vad som var årets andra seriematch. Herrarna tog ånyo en rättvis uddamålsvinst, denna gång via siffrorna 2-1 (2-1) efter en fullbordad vändning i slutet av 1:a halvlek. Marcus Lundell stod för kvitteringen medan Filip Laudon satte det matchvinnande målet.

Matchen började annars piggt från Hulåns sida där de hotar GoIF flertalet gånger med sina kontringar. Det är få passningar upp i banan för att därefter snabbt komma till avslut. De har ett par spelare med fina avslutsfötter, vilket herrarna var medvetna om inför matchen, som de fick lov att hålla extra koll på.

Annars är det hemmalaget som har bollinnehavet där de tålmodigt rullar boll i speluppbyggnaden. Känslan är att de rödklädda ligger närmast att ta ledningen men istället är det Hulån som i den 21:a minuten, likt en blixt från klar himmel, öppnar målskyttet via ett centralt avslut utifrån straffområdet. Knappt en egentlig målchans men likväl 0-1.

Efter målet behåller Sundborn tålamodet med boll och märker hur tröttheten börjar smyga sig på hulånspelarna. Möjligtvis är det detta som gör att de både hinner kvittera och ta ledningen under halvlekens sista 5 minuter. Marcus Lundell trycker in returen på Alf Carlssons avslut i 41:a minuten medan Filip Laudon bara 2 minuter senare driver upp bollen till vänster i straffområdet och skickar iväg ett utåtskruvat avslut med vänsterfoten som sitter lågt vid målvaktens vänstra stolpe. Paus, 2-1.

I 2:a halvlek ökar hemmalagets bollinnehav och Hulån tröttnar än mer. Dock skapar gästerna ett par riktiga farligheter, varav ett friläge som målvakten Nabi Hussaini räddar. Hulån har även några fasta situationer som hotar, men GoIF-försvaret med ruggigt stabile mittbacken Martin Bergenholtz i spetsen släpper inget mer över bron.

När gästerna flyttar upp pjäserna i banan får hemmalaget fina ytor att kontra på och har flertalet bra chanser att sätta 3:an men det vill sig inte. Det är missade frilägen, en mållinjerensning och ett offsidemål (som ingen riktigt vet om det var korrekt bortdömt eller ej) - med mera.

Då 3:an aldrig kommer, samtidigt som Hulån är lite av Gubben i lådan i lagform, är det nerv i matchen ända fram tills dess att domaren sätter pipan i munnen efter 91 spelade minuter och därmed förkunnar att Sundborns GoIF har 6 inspelade poäng på 2 matcher. En bra inledning på säsongen!

Härnäst väntar Ulfshyttans IF borta, söndag kl 15. Nu laddas det för naturgrässäsongen!